torsdag 18 april 2013

Morgonkaffe

När jag vaknar längtar jag efter mitt morgonkaffe.
Det luktar så härligt när man brygger kaffe och ljudet av den är så mysigt =0) Jag kanske är lite korkad men så är det.
Sen kan jag sitta här och njuta av det.

Jag fortsätter med min periodiska fasta och det räcker finfint med en rejäl balja kaffe som start på dagen för mig. Klarar mig bra fram till lunch.
Mitt ätfönster ser lite olika ut dag till dag eftersom mina lektioner ligger som de gör. Torsdagar är den sämsta dagen, då bryter jag fastan redan halv 11. De dagarna försöker jag sluta äta tidigare på kvällen.
 Men igår kunde jag inte det..... Hade bakat kesobröd. Det finns inget godare än nybakat kesobröd som man rostar. Bregott och ost på det. Ljuvligt!
Jag har hämtat mitt recept från www.56kilo.se

Här är receptet:
3 ägg
½ liten burk keso
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli
ca 1 dl (5 msk) kokosnötsmjöl
3 tsk bakpulver
2 msk smält kokosfett ( eftersom jag inte har något sådant smälter jag lite smör och har i, också gott)
1 nypa salt

Mixa ägg och keso, blanda i övriga ingredienser och forma till 4 bollar som du plattar ut på en plåt. Skölj händerna i kallt vatten så går det bättre, det kan bli ganska kladdigt.
Grädda 10 minuter, 200 grader.

Jag brukar dubblera receptet och göra 12 bröd.
En gång hade jag på sesamfrön före gräddning, smakade bra =0)

Gårdagens grubblerier är inte över men det har gjort så att jag lägger upp en annan strategi nu. Det hoppas jag leder till att jag klarar mig från vårstressen som brukar sätta in ungefär nu.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

Elin sa...

Herregud människa vad du gör mig nyfiken över vad du grubblar på ;) Hoppas det löser sig på bästa sätt oavsett vad det är!