måndag 2 maj 2011

Måndag igen...

och om två veckor vaknar man (förhoppningsvis) upp till sol, värme och frukostbuffé. Tänk att det är det är just frukosten som känns så lockande. Men så är det alltid när jag bor på hotell....

Helgen har varit underbar men lite kall. I lördags var vi ochy firade Christoffer (Mattias mosters karl) som fyllde 50 och kusinen Victor som fyllde 13. Det blev ett lånvarigt firande som började på eftermiddagen och slutade ca 2 på natten när jag släckte lampan. Lugnt och trevligt var det. Vi lekte lekar, åt mat, lekte lite till, åt tårta, umgick, tog en promme till Kungsbäck och titta på kasen och sen åt vi lite till=) Det blev sent men tjejerna skötte sig exemplariskt. Molly var urtrött men det är inte så konstigt när man är 2 år.

I går var vi bara hemma. Amanda och Mattias var till Fors och hämtade de attiraljer som behövdes för att börja kakla. Pappa har en uppsättning som liksom far runt i släkten där det bäst behövs =)
På vägen hem hämtade de upp Felicia så hon kom hit och lekte med Amanda. Skönt för oss som kunde pyssla med lite annat medans de lekte (Molly fick oxå vara med) och skönt för Daniel och Pia som kunde "skruva ihop" sitt badrum som de håller på med.
Det blev lite badrumsjobb för Mattias oxå. Han satte upp några rader kakel. Tror det blir fint som snus=) Nu är det bara möblerna vi måste bestämma oss för. Det är inte det enklaste.

Vi har även tagit beslutet att vänta med att måla om huset som vi pratat om att vi ska göra i sommar. Det har liksom varit projekt varje sommar sen vi flyttade hit och det känns som att vi kanske kan ta det lite lugnt i år. Badrummet ska bli klart, eventuellt lite plattläggning men sen får det bli lugnt inför höstens hall- och tvättstugerust.
Har även börjat klura lite på om vi ska sätta i stora glasrutor i vardagsrummet för att göra det lite luftigare. Skulle väldigt gärna vilja öppna upp helt ut mot uterummet men det blir ett enormt projekt då vi även måste byta alla glas där ute så att de blir riktigt isolerade. Men stora fönster mellan vardags- och uterum gör det iallafall lite luftigare. Det får dock bli ett senare projekt som vi skjuter på framtiden.
Det finns mycket man vill göra men det ska ju vara kosing till allt oxå....

Lisa

Inga kommentarer: