måndag 17 oktober 2011

Skön måndag

Jag gillar måndagar på jobbet. Har två lektioner på morgon och sedan planering. Varannan vecka avslutar jag dagen med en hk-lektion, varannan planering resten av dan. Det är skönt med den mjukstarten. Man kan beta av sånt praktiskt som behöver förberedas inför veckan.
Vi har visserligen konferens sen till klockan 17 men det är oxå skönt för då får vi lite gjort.

Helgen har varit lite annorlunda.
Avlutade arbetsveckan med besked om att brorsans svärfar dött. Bara så där.... huxflux..... Kände mig så himla ledsen och sorgsen när jag kom hem. Man vet aldrig vad som händer i livet. Det gjorde mig påmind om att det när som helst kan hända även mina föräldrar. Eller någon annan närstående.

Lördagen blev till att börja med lugn. Putsade utsidan på alla fönster och sydde gardiner till Amandas rum.
På eftermiddagen ringde en gammal bekant. Han har ganska nyligen blivit lämnad av sin sambo och ville att vi skulle komma dit och äta middag med honom och hans söner. Vi hakade på. Tycker lite synd om honom faktiskt. I samma veva som han ringde kom en annan kompis till oss förbi och berättade att hans sambo lämnat honom......
Vi bjöd med honom oxå. Så lördagskvällen spenderade jag tillsammans med min kära familj och två övergivna karlar =0)
Vi hade faktiskt trevligt trots att jag trodde att det skulle bli begravningsstämning. Det bidde kanske några för många whiskey för gubbsen =0) Tur att iallafall en av oss var nykter.

Söndagen var lång och seg. Väntade på att Mattias skulle piggna till, planen var att åka till Mia och Jocke och spana in nya huset som de flyttade in i helgen. Men det gick segt, han blev lite piggare på eftermiddan men sen tog det liksom om. Tog ungarna och åkte själv. När vi kom hem påstod han att han hade magsjuka. Visst! Sanningen var den att han drack så förbaskat mycket whiskey så kroppen blev förgiftad =0) Det är inte första gången han får "magsjuka" efter en fylla.
Vi får väl avvakta och se om vi andra oxå får magis.

Mattias fick sova i Amandas säng så sov hon hos mig. Ville inte dela sovrum med honom om det är magsjuka.
Ställde klockan på halv 6 i morse och tänkte gå upp och köra ett pass på Crosstrainern. Gjorde det i fredags och det var så jädrans skönt att starta dagen så.
Vaknade alldeles innan klockan ringde och kände mig jättetaggad. Problemet var att Amanda vaknade när jag skulle stänga av alarmet på telefon. Den lös rakt i ögonen på henne. Ville att hon skulle somna om så fort som möjligt, hon kunde ju sova en timme till. Låg kvar och väntade. Ungefär 10 i 6 somnade hon..... Då var det inte så stor idé att hoppa upp på "crossen". Synd, men Amanda fick ju iallafall sova en stund till. Själv tog jag en långdusch.

En hel del onyttigheter har det blivit den här helgen. Lider inte så mycket av det. Kanske inte blir någon viktnedgång den här veckan men då får det vara så. Nu när det är vardag igen så blir det ordning och reda.
Jag tycker att det är lättare att få till träningen på vardagarna är på helgerna. Blir så lat när det är helg. På vardagarna är man så uppe i varv så jag hinner inte känna efter om jag är trött eller inte.

Nu däremot känner jag mig riktigt trött. Sovtrött..... Somnade inte förrän halv 12 i natt och vaknade, som sagt, halv 6. 6 timmar är på tok för lite för mig. Får lägga mig i tid ikväll.

Ha det bra!

Lisa

1 kommentar:

Gull :) sa...

Beklagar sorgen, hoppas du är okej. Kram