onsdag 6 juni 2012

6:e juni!

Ledig idag! Det är så härligt med ett avbrott mitt i veckan. Fick jag välja så hade jag helst haft min lediga dag på onsdagar till hösten men eftersom förskoleklassen har sin verksamhet måndag-torsdag så blev det fredagar så att Amanda också kan få en extra ledig dag.

I dag ska vi kalasa. Kusinbarn Erik fyller år så vi ska dit.
Idag ska jag dessutom ha första Zumban ute. Vädret är lite lynnigt men jag har tillgång till hallen ifall det skulle vara regn ikväll.

Har hittat ett jobb jag vill ha. Det är visserligen bara halvtid men jag skulle vilja prova på det ett halvår bara för att få göra något annat.
Det är som "husmor" i en församling. Har haft kontakt med kvinnan som har haft tjänsten innan. Enligt hennes beskrivning så ska man fixa fika när det är Kyrkis (typ öppna förskolan) två dagar i veckan, koka soppa till en grupp som träffas varannan vecka, begravningsfika, fika till kören, sköta församlingshemmet och pastorsexpeditionen mm. Tycker att det låter som ett behagligt jobb där man får jobba ganska självständigt men samtidigt får jag träffa människor.
Men halvtid ger inte så värst mycket klirr i kassan.... Om jag kunde köra Zumba tre gånger i veckan kanske det kunde räcka till att täcka viss del av ekonomin men samtidigt går det inte att boka upp så många kvällar. Ska försöka ha ett liv med familjen också :-)

Nu ska jag börja spåna lite på en 40-årsresa och baka till min egen födelsedag.
Pia fyllde 40 i april men jag hade ingen aning om vad vi skulle ge henne så istället blir det en liten "dagsresa" i sommar. Hade först en idé men nu har jag en annan idé på g. Vi får se :-)

Ha det bra och fira Sverige lite extra idag =0)

4 kommentarer:

Elin sa...

Du kanske kan ha morgon- eller lunchpass? Bara en tanke...

Anonym sa...

Det är ett alternativ men så här på "vischan" är det nog inte så lätt att få ihop folk till passen morgon- eller dagtid.......

Lisa sa...

Meeeen, varför blev mitt svar anonymt? Det var iaf jag som skrev det där nyss :-)

Elin sa...

Säg inte det... det verkar vara zumbagalet folk i Färnbo ;)