måndag 2 juli 2012

Det var det här med Tjejmilen......

Förra veckan gick det upp gör mig att jag om två månader ska springa Tjejmilen. Kanske dags att börja träna för det. Har såsat omkring där runt 5 km en lång tid nu och det är ju faktiskt dubbelt så långt jag ska springa, för springa ska jag. Vägrar GÅ om jag väl har fått fingrarna ur och anmält mig.
Så förra veckan testade jag 6,5 km. Gick bra hade till och med ork kvar på slutet. I går testade jag 8 km.... och det gick så förbenat bra! Var jättenöjd. Hade absolut ingen höjdartid per km, 6,35 min, men jag tog mig runt. Tiden får jag fila på sen. 
Rundan jag sprang är dessutom en njutning för själen. Vi kallar den för "runt Näset" och den sträcker sig längs med älven nästan hela tiden. Tids nog, kanske nästa vecka, kan jag förlänga den med 1,5 km som också är ren njutning naturmässigt. 

Lilla Olle har kommit ut nu!!!!!!! Som vi har väntat och längtat! 
I lördags morse blev jag väckt av ett MMS från Olle där han skickade en bild på sig själv och uppmanade oss att vakna :-) Det kan jag lova att vi gjorde! Väckte hela högen (utom Mattias som redan var vaken). Amanda försökte titta på bilden men var så nyvaken så hon inte kunde se något :-) Mollys reaktion var - Är det säkert!?
Längtar efter att få träffa honom. Mattias och tjejerna har redan hunnit varit till Dalbo en snabbis och kikat på honom men jag missade det hela eftersom jag var på bröllopsplanering. Nog för att jag är ivrig men jag ska hålla på mig ett tag så de hinner landa :-)

I lördags var vi på bio med tjejerna. Vi såg Ice Age 4. Riktigt bra faktiskt men att gå på bio med Molly är inte direkt avslappning. Hasade fram och tillbaka på stolen, dricka Cola, ställa popcorn på golvet, ta upp popcorn igen, tappa glasögon (3D-film), leta glasögon, gå på toa, vicka på sätet så hela raden skaka, ställa popcorn på golvet igen, ta upp den, fråga om filmen är slut snart, popcorn på golv, vicka på sätet osv osv..... Men det var trevligt ändå :-) Amanda uppskattade filmen jättemycket.


Efter det var vi till Gävle brygga och åt mat. Mattias bjöd på födelsedagsmiddag eftersom jag fyllde år i veckan när han var bortrest. Fick dessutom en flytväst, en sån där smart uppblåsbar som bara är som en tygremsa man slänger runt halsen.
Solen sken och det var varmt och skönt. En riktigt härlig sommarkväll. Tjejerna njöt i en varsin solstol i väntan på maten.
Solen låg på mot kameran så bilden bidde inte så bra...

Vi köpte dessutom en ny ring att åka i efter båten så nu inväntar vi sommaren på allvar. Den verkar aldrig komma.

Hade hoppats på sommarvärme idag men det blåser som tusan så jag vet inte om det blir någon strandtur. Annars brukar vi vara snabba och passa på när solen kikar fram. Igår var vi till våran strand här i Gysinge en stund, tills molnen tog över.

En liten kort summering av min vecka som ensamstående med två vildbattingar:
Måndag: bilkrångel, besök på IKEA med Pia och Felicia. Vi lämnade in barnen i lekhörnan och sen roade vi oss i butiken :-)
Tisdag: stor matshopping. Gör alltid matlista för en hel månad och gör en rejäl inhandling. Den blev den här dagen. Vi shoppade lite annat skoj oxå ;-)
Onsdag: Jag fyllde år, 23.........eller 33 kanske det är ändå ;-) Barnen sov hos mamma och pappa så jag var själv hela förmiddagen. Tog en cykeltur och plockade lite blommor, njöt av stillheten och tog det väldans lugnt. Vid lunchtid kom mamma och pappa och vi var till Ny´fiket och åt lunch. Vi åt tårta här, var på loppis i Bastfallet, hämtade lagade Volvon och sen på kvällen hade jag Zumba.
Torsdag: På dagen var det soligt och fint så vi var till Ulvkisbojön och njöt i solen med Pia och Felicia och Felicias kusin William. Släktingar till dem har stuga där och det var hur härligt som helst. På kvällen hade jag släkten här på kalajs. Många fina presenter fick jag :-)
Fredag: Amanda var hos sin kompis Linnéa och lekte och jag tog med Molly på Ockelbo marknad. När jag kom dit så ångade jag mig på en gång. Vi gick en liten stund där och kikade, åt mat och sen åkte vi därifrån.....
På kvällen kom Mattias hem. Skönt att ha honom hemma igen, även om vi klarat oss väldans bra själva :-)

Mattias jobbar den här veckan och sen har han 4 veckors semester. Det blir prima!
Vi har inte planerat något speciellt. 
Oxberg hade vi ju naturligtvis planerat men nu har det visat sig att det är mögel under "våran" stuga..... Känns inte som att det är så hälsosamt att bo där. Det har varit lite speciell lukt där inne och Mattias har ofta blivit irriterad på ögonen och snörvlig när vi varit där. Nu fattar vi ju varför.... 

Jag har inte varit en plikttrogen Vikt Väktare den senaste tiden och det har verkligen visat sig på kroppen.... Den är så där mjuk och fluffig igen :-) Jag måste verkligen skärpa till mig. I går började jag fylla i all mat i VV-verktygen igen och nu ska jag försöka hålla i och vara noggrann. Observera att jag skrev försöka. Jag lovar ingenting för då är det väl kört :-)
Vågen törs jag inte ställa mig på för då bryter jag väl ihop....

Nu ska jag försöka få på mig lite kläder för dagen :-) Blev ett väldans långt inlägg. Får nog ta och skriva lite oftare så det inte blir så mycket varje gång. Fast å andra sidan kan man ju sålla vad som ska skrivas.....

Kram Lajsa

1 kommentar:

Anneli sa...

You're not alone ;) Med att inte vara en plikttrogen viktväktare alltså.
Men man får vara glad så länge man inte ger upp utan kämpar vidare, eller hur?

Jag har en vecka kvar till semestern, sen räknar jag med att promenera en milsrunda v a r j e dag! Vi får se hur det går med det, men det är mitt mål!

Ha de gott!