söndag 15 juli 2012

Milen, rotvältor och semester

Igår gjorde jag det! Jag sprang milen! Känner mig så förbenat nöjd. Trodde allvarligt talat att jag inte skulle fixa det inför Tjejmilen eftersom det blir ganska långt mellan passen. Men det gick, till och med  1 km längre eftersom jag fick springa lite omvägar på grund av mycket vatten i skogen. Hade Endomondo i telefonen som mätte sträckan.
Det gick som en dans de första 8 kilometrarna, sen blev skorna vattenfyllda, kunde inte komma undan vattnet som gått upp från älven. Bitvis sprang jag i vatten som nådde upp till vaden. Skorna blev tunga som tusan och benen trötta. När jag skulle springa över gamla järnvägsbroarna var det inte mycket kraft kvar. Men jag höll i och det gick vägen.
Vissa sträckor hade jag högt gräs på ena sidan och jag bara väntade på att ett vildsvin skulle rusa ut och attackera mig. Usch, jag avskyr att veta om att de finns i trakterna.
Dessutom såg jag björn ÖVERALLT. De där förbaskade rotvältorna i skogen gör att jag hajar till hela tiden för det ser ut som björnar :-)

Vår semestertripp är nu över. Vi hade det underbart. Det är så skönt att åka iväg utan krav på att göra något vettigt. Bara vara.


Vi började medBorensberg och Borenshult (ligger längs med Göta Kanal) för första slussningen. Tjejerna var imponerad av hela processen hur man förflyttar båtarna upp och ner. 


Efter Borenshult åkte vi till Bergs slussar. Där spelade vi minigolf på kanonfina banor, åt glass och tittade på slussning :-) Vi hade sån himla tur så hela vägen ner spöregnade det men när vi klev ur i Borenshult blev det upphåll, regn igen när vi satte oss i bilen och sen kom solen när vi var i Berg.
Sen drog vi vidare mot Linköping där vi skulle bo över natten. Vi checkade in och sen åkte vi till Söderköping. 


Där har de en glassrestaurang som har helt otroliga glassar. Nu har jag tagit bilden med min mobil och det blir inte så bra bilder men  de var galet stora och smarriga. När Mattias fick sin så var det en stort rökmoln kring den och det var någon bubblande vätska under själva glassen.


Efter natten i Linköping åkte vi till Vimmerby. Det var verkligen jättemysigt där och ungarna tyckte att det var härligt att springa runt där bland alla hus och Astrid Lindgren-figurer. Allt är ju i barnens storlek så det måste vara ett paradis för dem.


Härliga kanelbullar hade de oxå :-)

Efter Vimmerby åkte vi till Kalmar där vi bokat två nätter.

Första morgonen vaknade vi kvart i 7 av att brandlarmet gick. Den största fasan i Amandas liv. Hon pratar ofta om vad som skulle hända om det började brinna och vad man ska göra om brandlarmet gick. Hon blev hysterisk men vi försökte lugna henne om att det var lugnt och att vi inte kunde känna någon brandlukt så vi kunde klä på oss lugnt och GÅ ut. Molly däremot, hon var inte hysterisk. Hon låg kvar i sängen och höll för öronen. Vi fick dra henne ur sängen och sätta på hennes kläder.
Sen satt vi där utanför och väntade. Brandbilar kom snabbt men efter ca 10 minuter fick vi gå in igen. Det var en rökdetektor som löst ut. Det var ingen som riktigt visste varför.
Vi gick in och la oss igen och alla utom Amanda somnade om en halvtimme.


Den dagen tillbringade vi på Öland. Solen sken hela dagen och det var så himla varmt och skönt.
Vi besökte Solliden och snokade efter Estelle men vi såg inte till henne:-)
Vi var även in i Borgholm och strosade runt. Höjdpunkten var ändå Köpingsvik. Vi besökte campingen och spelade minigolf, åt glass på stranden och bara mös. Den sanden var helt otroligt fin. Den var som mjöl och alldeles vit. Dit ska jag återvända inom en snar framtid.
En till natt i Kalmar och sen åkte vi hemåt. Vi hade tänkt att vi kanske skulle ta en till övernattning men vi kände att det då skulle bli halvdag bilåka, kanske hinna göra något, sova och sen halvdag bilåka igen. Istället tog vi en heldag bilåka och sa att vi kanske tar och turistar lite mer i sommar istället :-)

Nu är vi som sagt hemma igen och vi har inte så värst många planer. Lite små sådär men det är sånt där vi tar när vädret passar. Om det någonsin kommer göra det..... Det är skitväder mest hela tiden......
Nu är det även dags att ta tag i det här med maten och hälsan..... Under våran tripp har jag faktiskt skött mig ganska bra. Inte allt för många utsvävningar men jag har självklart unnat mig och jag har antagligen stoppat i mig fler kalorier än jag gjort av med men så får det vara. Nu gör jag ett ryck igen.....

Ha det gott

1 kommentar:

Elin sa...

Oj, oj, oj... måste springa lite längre jag också... har som längst kommit upp i 6,5 km tror jag, men har planerat lite längre idag. Vi får se hur det går :)