lördag 5 november 2011

Länge sen nu....

Veckan har tickat på i raskt tempo. En hel vecka sedan jag bloggade sist. Då var jag i färd med att förbereda aftonens pajknytis. Vi var ett gäng som träffades hos oss och vi hade fördelat sysslorna så några hade paj med, en sallad och en "snacks". Det blev lite mannfall pga fisketävling före. Några drog i sig en hel del dricka då och orkade inte hela kvällen =0) Pia och Daniel stod oxå över eftersom Felicia hade magsjuka....
Det var rajraj på Ny´fiket och planen var att gå dit. De flesta drog iväg vid halv 11 men jag kom inte dit förrän halv 1. De slutade spela 1..... Jag, Anna och Maria satt här och pratade och tiden rusade iväg. Men det var oxå trevligt.
Väl på Ny´fiket var det kanonkul med MASSOR av folk.
Söndagen gick i seghetens tecken. Var inte bakis men seg som tusan.

Då var nästan måndagen värre. Vi hade studiedag inne i Sandviken. Sittandes i en mjuk stol på Folkets Hus var det ett rent helvete. Var så himla trött så ögonen åkte ihop hela tiden. Dagen handlade om bedömning. Bara ordet gör att jag vill sova =0)

Tisdagen tillbringade jag med "mina" hemkunskapsfröknar i Hk-nätverket. Vi fortsatte prata bedömning och sen lagade vi brasiliansk mat. Gott som tusan. Efter att vi ätit skulle vi fortsätta diskutera bedömning men vi tyckte att det var bättre med en promenad =0) Vi gjorde ett litet ryck där på eftermiddan men vi kom in på så mycket annat trevligt.
På kvällen var vi ner till Fors. Emma var hemma på besök så det var fika där. Kul att träffa henne igen. Det var ju sommar sist.....

Onsdag var det studiedag igen, fast hemma på skolan. Dagens tema var...... ta'da..... Bedömning! Efter förmiddagsfikat började ett magont komma krypande. Tog några alvedon men jag kände snabbt att det var gallan som tänkte ställa till det. Fick inte hejd på det med alvoisar så jag gick in på de tyngre drogerna. Släppte ändå inte. Vid lunch blev jag hemskickad. Tänkte jag skulle försöka stå ut men de sa åt mig att åka hem. Så jag gjorde det. Petade i mig en till starking och la mig. Tack och lov släppte det tillslut men fy fan säger jag. Det är ett helvete det där. Vet banne mig inte när det slår till. Den här gången hade jag inte ätit något som jag intre brukar äta.
På aftonsidan packade vi bilen och åkte till Oxberg. Höstlovet startade då....

Torsdagen tillbringade vi i Sälen och Experium. Badade och lekte i leklandet. Vädret var hur grått som helst men det var så himla mysigt att vara där på badet. Ungarna var i extas.
På kvällen åkte vi till Älvdalen och åt pizza. När vi skulle åka hem funkade inte larmdosan..... Där stod vi i regndugget och frös. Mattias hade tagit nyckelknippan med en larmdosa som legar ute i trädgårdslandet ett halvår... Funkar lite som den själv vill..... Vi gick till macken och köpte nya batterier och tack och lov funkade den då....

I går packade vi ihop och for hemåt.Vi släppte av Mattias i Sandviken eftersom han skulle ut på resa med jobbet. De är uppe i Aitik på studieresa. Jag kan lova att Mattias är i samma extas som ungarna var på Experium. Han säger att det är alla pojkars dröm att få åka dit =0)
Så jag och brudarna är solokvist i helgen. Vi får se vad vi hittar på. Kanske bara ta det lugnt eller dra iväg på nått. Det visar sig.

Matmässigt har det varit en KATASTROF! Godis och onyttig mat gör sitt till men nu jädrans ska jag skärpa till mig. Blev ingen vägning igår eftersom vi var där uppe, får bli nästa vecka. Räknar med ett plus då.

Nu laddar jag för en period som blir ganska arbetssam. Utvecklingssamtalen drar igång och det brukar bli ganska långa dagar då och mycket som ska förberedas. Dessutom ska omdömena vara klara till alla andra klasser. Jädrans vad jag örgar om de där omdömena men de tar så himla mycket av arbetstiden så ibland känns det som att de tar över allt arbete.

Nu ska jag spela spel med brudarna sen får vi se om vi hittar på någe annat skoj.

Ha det bra!

Lisa

1 kommentar:

Gitsan sa...

Jag avundas inte er lärare nu för tiden, även om jag själv hade det som ett av mina drömjobb när jag gick på gymnasiet. Glöm inte bort dig själv i alla utvecklingssamtal mm!