tisdag 19 juli 2011

På hemmaplan igen

Då var denna Oxbergstripp till ända. Vi har haft helsköna dagar.
På vägen upp stannade vi i Insjön och snokade i lite affärer där. Köpte nya kaffemuggar och en tröja. Amanda fick ett nytt nattlinne.
Vi stannade även till i Mora och var in på InterSport. De har alltid så mycket snyggt och massa med rea på somrarna. Jag köpte mig ett par löparbyxor. Nu finns ingen återvändo.....
När vi kom till stugorna var Inger och Roger redan där. Vi bäddade och installerade oss i stugan och sen grillade vi.

På lördagen var det en slapp förmiddag. Vi sov till 10 (!) och sen åt vi frukost ute. Det var ganska ok väder. Läste lite böcker och tidningar och sen for vi till Mora på eftermiddagen. Vi köpte nya täcken till Amanda och Molly ochy inhandlade kvällsmaten. Eftersom det inte finns el där så är det inte det enklaste att förvara kylvaror där så därför får det handlas lite varje dag.
Mattias cyklade tillbaka till stugan.....
När vi kom tillbaka tog jag mig en tur som var tänkt som en joggingtur men fy f#n så jobbigt det var. Skulle springa runt Oxbergsjön, en tur på 8 km. Jag gav mig sjutton på att jag skulle springa hela vägen runt men jag fick ge mig. Det är upp och ner hela tiden och jag som är van att springa i flacka Gysinge fick ge mig efter 20 minuter. Gick ett par minuter och fick ta nya tag. Sprang en bit och sen fick jag gå igen. Så bidde det. Ganska besviken men jag får trösta mig med att jag sprang större delen av turen iallafall.
När jag kom tillbaka åkte vi till badet och tvättade av oss. 19 grader i vattnet, burr! Väl tillbaka grillade vi grillspett.

Söndagen var oxå slapp och slö för det mesta. Jag, Inger och Molly tog en timmes promenad längs med spåret de gjort iordning till cykelvasan. Det var uppförsbacke mest hela tiden åt ena hållet. Fick rejält med träning eftersom jag hade vagnen oxå. Var helt slut i ryggslutet när vi kom hem.
Vi for till badet igen och tvättade av all härlig svettarom och sen for vi vidare till Älvdalen och handlade kvällsmat.

I går regnade det konstant. Inger och Roger packade ihop och åkte hem men vi for till Sälen och Experium. Vi badade i deras äventyrsbad och åt lunch på restaurangen. När vi ätit gick vi ner till leklandet som fanns där. Det var ungefär som leklandet i Gävle fast i mycket mindre format. Tjejerna trivdes som tusan och vi kunde slöa med en kopp kaffe.
På kvällen när vi kom tillbaka till stugan sprack det upp och blev soligt och varmt. Vi åt lite ost och kex på altan och sen tog vi en tur med kanoten på sjön. Ingen direkt njutning för mig som avskyr att åka kanot men vad gör man inte för ungarna =)

Idag stod vi i valet och kvalet om vi skulle åka hem eller åka till Tomteland eller Orsa. Efter att ha tjafsat lite hit och dit, blivit lite osams, trott att vi bestämt oss, ändrat oss och ändrat oss ännu en gång kom vi fram till att vi skulle åka hem =0) Vi packade ihop och drog iväg.
När Mattias lämnade nyckeln föll en stor skugga över vårt underbara paradis. Frun till gubben, som vi lånar stugan av, har fått för sig att de ska börja ta hyra för att vi bor där..... Det är väl inget fel med att hyra ut stugor men man kan ju undra varför man efter 10 år ska börja ta ut en hyra för att vi är där och tar hand om stället. De är själva aldrig där och gör något underhåll. Förra året lagade Mattias och Roger skorstenen, det är vi som röjer och håller snygg i skogen runt omkring (eller.... inte jag kanske men Roger och Mattias), klipper gräs och håller snyggt.
Det känns som att det där spontana att åka upp när som helst inte känns lika naturligt om vi ska betala 250 spänn per natt!
Den stugan som Inger och Roger bor i ägs av gubbens syster och hon är över.lycklig för att de bor där och håller ordning. De har till och med fått egen nyckel till stugan.

Ja ja, skit samma, konstigt känns det iallafall.

Nu är vi som sagt hemma igen och tvättmaskinen går för fullt. Man får tvätta allt eftersom det blir sån stuglukt i allt.
Tog mig en joggintur här på kvällningen och det gick ganska bra fast jag var väldigt seg i benen. Men det var skönt att det blev av eftersom jag mest suttit i bilen idag. Sprang det jag planerat - 30 minuter. Följer ett schema som ska leda till att man ska kunna springa en mil. I dag var det tänkt 25 minuter men jag la på 5 eftersom jag kände att jag borde orka det. Nästa pass ska vara 10 minuter spring, 2 gång och det ska upprepas 3 gånger. Det är nog inga problem men nästa! Springa 30 min, gå 3 min och sen springa 20! De där 20 sista känns lite som överkurs. Det kommer bli kämpigt kan jag lova! Men säger schemat att jag ska kunna det så ska jag det...

Nu ska jag försöka få Molly i säng. Kan bli svårt efter sovmorgon till 10 och tupplur i bilen. Tänkte titta på Allasång på Skansen men det är nå fel så jag får inte till det. irriterande!

Ha´re gött!

Inga kommentarer: