torsdag 7 juli 2011

10-årig förlovningsdag

Ja si på tusan! Idag är det 10 år sedan jag och Mattias förlovade oss. Det hela skedde på Fjäderholmarna i Stockholm. Efteråt spydde Mattias i en buske och jag fick äta lunch själv..... Ha ha ha, det var verkligen en rolig upplevelse. Antagligen fick han solsting där på klipporna. Han var alldeles yr och illamående så tillslut hamnade frukosten i busken. Tack och lov var han pigg vid själva "ringbytet" så det har han iallafall som positivt minne.
Vi tog sedan färjan tillbaka till hotell Sheraton där vi bodde. Han hinkade i sig vatten, sov ett par timmar och sen var han pigg igen.
På kvällen åt vi en heeeelt underbar middag i hotellets restaurang. Den oxfilén jag åt då var som en religös upplevelse =0)
Men som sagt, det är 10 år sedan.....

Vi har inte firat någe speciellt. Fick 10 rosor av Mattias och sen grillade vi med våra älskade gnuttar. Kyckling, bacon, coleslaw, feta-fraiche-bailikasås, bea och fetaostsallad. Mätt som en apa blev jag.

Amanda och Molly har gjort ett varsit stort framsteg i sina liv.
Amanda sov för första gången över hos en kompis natten som var. Lillpluttan, jag som trodde hon skulle vara typ 10 första gången hon gjorde det.
Självklart var det hos sin andra familj (Kock) hon sov. Det gick kanonbra så nu är det väl bara att hitta ett datum för Felicia att sova över här =0)
Känns skönt att det funkade bra, det måste vara ett tecken på att hon är ganska trygg i sig själv. Man är ju faktiskt inte så stor när man är 5 år.
En annan bidragande faktor är att hon oxå känner sig trygg med Pia och Daniel.

Mollys framgångssteg är kissbajslivet. I går fick hon helt plötsligt för sig att hon inte skulle ha blöja på hela dan så det blev en hel drös med besök på gräsmattan. När hon sen på kvällen skulle ha blöja gick det 5 minuter och sen ville hon byta för det hade kommit kiss i den.
Idag har det snurrat på på samma vis. Vi var till Sandsnäs och där var det många besök i skogsdungen för hon skulle kissa.
Det är ju helt otroligt att hon från den ena dagen till den andra vänt helt. Hon har gjort några pottbesök förr men inte många.
Hon tycker att det är roligare att kissa på gräsmattan än på pottan men det får väl vara så då nu när det är sommar.

Idag tog vi med oss Lowa, Elvira, Johanna och Emma till Sandsnäs. Det är så förbenat mysigt där. Sand, toa och glass. Alla tillbehör som behövs för ett lyckat strandliv. Det är skönt att ha med fler barn för då roar sig brudarna med dem. Det blir visserligen fler att hålla reda på men det är det värt =0)

I morgon jobbar Mattias sista dan före semestern. Det ska bli skönt att ha honom hemma på heltid. Jag hoppas på många strandbesök, båtturer, Oxbergsbesök och andra semestertripper. Vi kommer ta det ganska lugnt skulle jag tro. Inget bokat utan vi tar det som det kommer.

Nu ska jag lägga mig och läsa. Just nu läser jag Mons Kallentofts Vårlik. Den är bra. Jag älskar deckare.

God natt!

Inga kommentarer: