Numero 1:
Solrosbröd
0,5 dl
sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor1/2 dl fibrex
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
1 dl turkisk yoghurt
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på
200 grader.
Rosta
solroskärnorna i het panna.
Mal sesamfrön
och solroskärnor i en mixer eller blender.
Vispa äggen
riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.
Blanda sedan ner
fröer och osten + yoghurt i äggen och låt stå en stund.
Häll i liten bakpappersklädd
form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
Stulet rakt av! Gött som fasen!
Numero 2:
Äppelpaj (eller vad man nu vill ha; rabarber, päron, hallon)
2 dl hasselnötter
2 dl mandlar
2 dl mandelmjöl
ca 1,5 dl sötning av valfri sort
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel (tog kardemumma en gång, inte heller så dumt)
250 g smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötter och mandlar, blanda i övriga torra ingredienser och sist smöret.
Skiva valfri mängd äpplen och lägg i pajform.
Fördela smeten på äpplena och stoppa in i ugnen ca 30-40 minuter.
Efter ca 20 minuter la jag folie över för att den inte skulle bli bränd. Den kan även stå kvar i eftervärmen så blir den lite extra smarrig.
Servera vaniljsås till!
Mmmmmmm, blev genast sugen! Ungarna har varit till Cecilia och snott äpplen så vi har äpplen i mängder. Våra äpplen har redan rasar av och börjat ruttna så den där "stölden" var ganska bra ändå =0)
Natti natti!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar